Mata Hari

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Huby plné drístov

žijeme v 21.storočí, ale k rodičkám sa chováme ako v stredoveku!

Podľa perexu už tušíte, čo ma nasrdilo...Áno, je to tá úbohá žena, čo zomrela len pre lenivosť a ješitnosť. Tehotná žena sa nemá čo cítiť zle. Ak sa takáto žena zle cíti, niečo nieje v poriadku. To by mali mať na zreteli lekári. Žena, ktorá už priviedla na svet nejaké dieťa, nemá v záľube si vymýšľať diagnózy, či nejaké iné vymýšľačky. Teší sa na dieťatko, stará sa s láskou o rodinu a vyzerá nádherne.

Nejdem sa zamýšľať, ako sa stalo, že dieťatko v nej zomrelo. Tie malé potvorky sa zamotajú do pupočnej šnúry a môže sa stať, že sa zaškrtí. Poznám to. Moje druhé dieťa sa počas kontrakcií tiež obesilo. Bolo to druhé dieťa a kým pri prvom som mala síl ako býk, pri druhom som akosi cítila, že niečo nieje v poriadku a že toto nezvládnem. Nehovorila som o tom. Iba som cítila, že na toto nemám páky...aj to tak dopadlo, ozvy klesali, dieťa sa nedalo vytlačiť, ja som pomaly odchádzala nevedno kam, tak šup so mnou na operačku. Dopadlo to dobre, chvalabohu. Ale stačilo ešte pár minút a bolo by pre dieťa neskoro. Nemala som protekciu, ale našťastie to bolo cez pracovný týždeň na obed, tak tam bolo dosť ľudí, ktorí ma pozorovali. Ale, možno, stať sa to v inej službe, tak by sme to nestihli...Radšej neriešim...

Keď v žene zomrie dieťa a ona ho má ešte ďalej donosiť do spontánneho pôrodu, to sú príšerné rozhodnutia lekárov. Predstavte si tú psychiku tej matky. Preboha!!! Veď dnes sú tak úžasné možnosti, ako bezpečne urobiť cisársky rez, že nieje dôvod čakať a doslova týrať ženu s vedomím, že musí ešte pár týždňov vydržať, s uhynutým dieťatkom v tele. Veď to je doneba volajúca magorina prvej triedy!!!

Raz darmo, peniaze hýbu svetom a keď ich nemáš dosť na to, aby si ich pchal pôrodníkom do vrecka, tak sa na deti neteš! Som tak veľmi rozhnevaná, že by som sem najradšej popísala všetky nespisovné slová sveta...

Tak aspoň pár slov pozostalým. Prajem vám veľa síl do života, starajte sa o seba s láskou, spomínajte na mamičku a vyklašlite sa na boj s lekármi. Oberie vás o sily a vieru v spravodlivosť.

 


TLAKY | stály odkaz

Komentáre

  1. do bodky súhlasím s tebou Matahari
    a ešte som rovnako rozhnevaná, prajem rovnako a tebe dobrú noc :-)
    publikované: 24.11.2009 20:51:47 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  2. *
    úprimné*
    publikované: 24.11.2009 21:05:03 | autor: haber (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Mataharinka tiež ma to doslova
    nasr... je to hrozné ako sa kašle už pomaly na všetko..ach
    publikované: 24.11.2009 21:42:03 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  4. derechurka
    aj tebe dobrú noc...a díky, že si sa pridala..
    publikované: 24.11.2009 21:50:01 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. haberko
    tak mi to išlo od srdca...
    publikované: 24.11.2009 21:50:22 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Zarenka
    budeme pekne makať, aby sme si svoje dcéry ochránili pred takýmto šlendriánstvom...
    publikované: 24.11.2009 21:51:21 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  7. no veru tak..máš pravdu
    iné nám neostáva
    publikované: 24.11.2009 22:12:27 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ach, Maťka...
    v 1987 som bola v porodnici s mladsim synom...bola tam i krasna mlada zena, ktora bola 5x tehotna, vsetky tehotenstva skoncili spontannym potratom, piate vyzeralo nadejne az do siesteho mesiaca, dietatko v nej umrelo...lekari sa vobec neponahlali pomoct jej, nechali ju niekolko dni na oddeleni medzi maminami s babatkami, nakoniec jej vyvolali porod, musela si pretrpiet porodne bolesti...sestricka nam potom prezradila, ze dietatko uz bolo oslizene, pomaly zacinal jeho rozklad, mamicka mohla zomriet na otravu krvi...som laik, co sa porodnictva tyka, viem vsak jedno -lekari maju pomahat hned...nenechat zeny trapit sa fyzicky i psychicky...posledny pripad je strasny...niekto tu na blogu pisal, ze je dnes lepsie zdravotnictvo ako za komunistov, nielen podla mna je to naopak...nezaujem, ignoracia...zlahcovanie...cest vynimkam.
    Aku cenu ma ludsky zivot?
    Maťka, napisala si to skvostne, skoda, ze taketo necitaju ti, co by mali...
    publikované: 25.11.2009 08:25:22 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ... :-(((...
    ...bola som neskutočne vytočená...súhlasim s tebou, až na fakt,že sa majú vykašľať na boj s lekármi....také hovädo by malo ostať bez roboty a nie zničiť život ďalším ženám...či by sa mu páčilo, keby takto skončila práve ta jeho....viem, že smutné veci sa diali a ďalej budú, ale keď sa dalo pomôcť...?...brala by som ho na zodpovednosť...
    publikované: 25.11.2009 10:06:22 | autor: flexi (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Mahara Ti
    aj ja s tebou súhlasím. Kde je platnosť a váha Hypokratovej prísahy? A ešte napíšu, že nemocnica nič nezavinila a lekár postupoval štandardným spôsobom. Ak by bol súkromník, takto by sa k tomu nestaval, lebo by si musel hľadať živobytie niekde medzi wcriaditeľmi alebo ako pôrodník svíň.
    Ja som tie nespisovné slová vykričala pred obrazovkou TV aj keď iba s dua obecenstvom
    Aj u mňa to bolo pri druhom pôrode to isté, až na to, že bol sviatok a že boli MS v hokeji , hrali sme od 14.hod a ja som do 19. hod bola bez dohľadu lekára, už som ani dýchať nemohla a nepočula som nič iné, len že mám brucho vysoko. "O 5min 12" , ako sa hovorí. A dieťa nemohlo zostať bez dozoru dlho do školského veku.

    Hanka píše tiež o jednej, možno mojej spolužiačke, lebo jej sa toto stalo v TN nemocnici. Je bezdetná dodnes.
    publikované: 25.11.2009 18:06:02 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ...
    akosi sa "zatriasla stolička "a ja som si uvedomila, že to bol pán Hippokrates
    publikované: 25.11.2009 18:07:56 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. juj, ženičky,
    Ďakujem za komenty a rovnakú nasrdenosť. Kým som včera čakala na malú Zuzu, bola na MRI, čítala som si nový čas a boli tam fotky z pohrebu a opis, ako uložili do rakvičky mamičku aj s dieťatkom v náručí a ja, blb, som sa v tej čakárni rozplakala...nohy a ruky na kolese dolámať, hajzlom!!!
    publikované: 27.11.2009 07:14:15 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014