Mata Hari

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kde nie je dopyt, nie je ani ponuka

alebo: Máme dostatok zlatokopiek?

V nedeľu popoludní sme sa vrátili z Bibliotéky, pre zlatokopky prezradím, že to bola predajná výstava kníh a všetkého okolo, ale na poschodí Incheby boli aj šperky...  ale na výstave kníh zlatíčka nebolo vidno..ale ani tých, čo tak radi zlatokopecké devy vydržiavajú. Na výstave kníh sme boli my, úplne obyčajný ľudkovia, čo sa radšej zahĺbime do kníh, ako do rozhovoru so zlatíčkami...

Hotujem rodinke večeru, telka pustená, z obrazovky smotánka, ale nie tá do jedla, tá do... neviem dočoho. No a preberali nejkú novú priateľku situovaného pána, či má ten pán dostatok peňazí a dievčina, hlava blonďavá, bez rozpakov zaperlila z krásnych botoxových ústočiek: "Veď ja si len bohatých hľadám!" a hihi a haha... bola tak milo úprimná, ako by vyskočila Rytmusovi z pesničky!

Ale pravda je taká, že kde nie je dopyt, nie je ani ponuka. Alebo ste už videli pána Dollára s dámou vzdelanou, vekovo primeranou? Asi nie... Akoby sa mládenci pretekali, kto z nich má drahšiu Zlatulku. Ona taká obyčko baba má v sebe málo pokory, obyčko baba chce pracovať, v spoločnosti s inteligentnými ľuďmi komunikovať, nie len tliachať s húskami o nových šperkoch od pána Dollára... Ale či sa pán Dollár večer so Zlatíčkom rozpráva a hlavne o čom sa rozpráva, to jest otázne. Ponechám fantázii každého z nás. Asi by to neprešlo cenzúrou....

Tak neobviňujme tie dievčatá, že si vybrali tento život. Pretože sú žiadané... ja som malú Zuzu zle vychovala. Nemá v sebe pokory ani štipku, čo len trošku drzejšieho mládenca hneď vyšváca a zarábať si chce sama. A ja som na ňu hrdá....

Zlatíčka všetkým osamelým praje Mata Hari...


zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. Milá Mataharuška!
    Ja som sa bola tiež pozrieť a popásť oči na nových i starších tituloch zaujímavých knižných noviniek. Môžem potvrdiť Tvoje slová, dievčatá Tebou opisované tam veru neboli. Dobré postrehy...
    publikované: 08.11.2010 11:19:11 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hmm, a vieš čo? bolo by zaujímavé
    dať tým "Zlatokopkám" do ruky ten tanier kde by prelievali piesok a vodu a vyberali hrudky zlata, alebo krompáč a poslať ich do doby Ilema Ohnívaka na Alijašku nech si vykopú, možno by sme sa divili aké by babenky boli šikovné, ja im fandím, nech si zlatokopkujú, nech sa pripútajú k chlapovi čo má prašulky a nech sa prispôsobujú jeho chutiam a výmyslom... aspoň nevzdychajú ako Paula v Miazgovcoch " Mala som si vziať Pištu Hufnágela". sú spokojné tam kde sú a ostatné zájdu na Bibliotéku a čítajú a majú vlastný názor..Pekný článoček, pekné vyznanie Tvojej Zuzke a obrázok,hmm fešák :-) trochu veľká hlava a trochu malé.... telo samozrejme :-)))
    publikované: 08.11.2010 11:34:28 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Matahary
    Fajn, ale s jedným celkom nesúhlasím, že obyčko baba nemá dosť pokory, aj keď asi skôr ide len o iné vyjadrenie slova. Práveže obyčko baba ju má, narozdiel od zlatíčka. Pokoru a úctu, hrdej, múdrej ženy k sebe i k iným.Zlatíčka nemajú pokoru. Ony majú niečo iné.Možno úzko špecializovaného obchodného ducha so samou sebou.
    Ty pozeráš slovenskú smotánku? Pravdu povediac, aj ja by som si pozrel, ale odkedy som to identifikoval ako pokazenú srvátku, nepozerám.
    publikované: 08.11.2010 11:34:45 | autor: Jan (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Zarenka
    veď jasné, ja ich neodsudzujem, naopak, niekedy im závidím, šťastné babenky vlastne... veď kto z nás, nepokorných sa neprispôsobuje náladám našich polovičiek??? a ľahšie sa prispôsobuje v "manolkách" ....idem radšej čítať...ach..
    publikované: 08.11.2010 11:53:04 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Janko
    ja mám telku vždy zapnutú, ked sa motám po kuchyni s obývačkou, oni mi rozprávajú, ja im občas odpapuľujem a takto si nažívame... a ked sa tam blysne aj smotana, hoc aj skysnutá, čo už, vydržím aj to, veď som nejaký kus poriadnej ženskej!!!
    publikované: 08.11.2010 11:55:28 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  6. vrabčiatko,
    juj, minuli sme sa...:-))
    publikované: 08.11.2010 11:57:29 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Mataharinka, ani mi nenapadlo, že by si ich mohla odsudzovať
    kdeže, vieš ale teraz len tak tíško šepnem aby nik nepočul, ja im to závidím, veď mať rozum je niekedy na škodu ;-)
    publikované: 08.11.2010 12:06:04 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  8. mh,
    vrta mi hlavou,kto ti zapozoval na tej fotke?:-)

    zara:"veď mať rozum je niekedy na škodu ;-)",je to paradox,ale je to tak,vie niekto,preco?:-)
    publikované: 08.11.2010 12:24:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. bonnie
    Lebo niekedy ti lepšie poradí srdce, alebo žalúdok (žalúdok je sviňa vyzná sa a vie poradiť) nie hlava :D
    publikované: 08.11.2010 15:38:43 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Mata,
    keby nebola ponuka, tak nie je dopyt..aj tak to moze byt..chvalabohu, od sveta svetov ako ludstvo mame vsetkeho dost...aj lasky vsakovakej ..vyvol si svoju podobu..;-)
    publikované: 08.11.2010 15:38:52 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Matahari,
    neviem, o koho sa jedná, lebo mne po dvoch troch rázoch afektovanosti slečny Eriky vyliezali vyrážky. Takže nesledujem, len som si domyslela. Keď je vysoká ponuka, je nízka cena. Ja si myslím, že práve dopyt po pokorných, neskazených dievčatách láka pánov dolárových, aby z nich urobili zlatokopky. Veď koľko našich cicušiek idúcich skúsiť šťastie na misskách padne ako sústo? Mohla by uspieť, keby sa akokoľvek vnucovala, keby nebol po nej dopyt? A kto obyčajne licituje? Žena? Muž?. Kto najviac tratí? Muž? Žena? Zoberme si pani v dnešnej dobe už nie Hajdu, Eričku alebo Marianku. Vytr´čali sa, vyberali si a čo sa im ušlo? Neviem, či sa dá hovoriť u nich o hlúposti. Ja si myslím, že by už pristali aj na bedára, len aby boli milované a nie dennodenne žili hop, alebo trop. Chlapi, tí potrebujú ku svojej "všednosti" ozdobu a majú ju v maldosti a kráse. Na komunikáciu majú seberovné
    publikované: 08.11.2010 16:36:51 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. iviak
    :-))
    publikované: 08.11.2010 17:43:22 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  13. mataharka
    juj z duše si mi napísala, ale tá moja sa takýmto "rýchlokvašným" štastlivkám díva do očí skoro denne..:))) rýchy vzlet, rýchly pád....v každom 3. aute v tých naších kolónach vidíme a bavíme sa... hlava hravá blonďatá, v ruke mobil, druhá cigaretka, alebo gestikulovať musí.. a auťáčik od uja Dollára, či Žraloka... ide samo, však auotmat, nie?? hm... aj ja som asi tú moju dcérenku na hanbu sveta vychovala... lebo tá je sivá od zlosti, keď to vidí... a potom neostane nič, len si zaspievať: Kdepak Ty (správny) ptáčku hnízdo máš??...
    Ozaj.. Bibliotéka... tak tam som syna vypravila a doniesol Lunárny kalendár 2O11... milovanú knihu nedoniesol... vraj nemali..:)
    publikované: 08.11.2010 19:03:05 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  14. A ja len to že
    na mňa Zlatokopky neletia. Dodnes netuším že prečo..
    publikované: 08.11.2010 19:20:01 | autor: believer (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. believerko
    Ty si "náš"... my si Ťa zlatokopkám nedáme:)))
    publikované: 09.11.2010 11:35:48 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Belív...
    to preto na teba neletia zlatokopky, lebo nie si z Kremnice... ((-:
    publikované: 10.11.2010 13:03:34 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Ďakujem,
    že ste sa zastavili, pekného siova preriekli a Belina si nedáme!!!!
    publikované: 14.11.2010 15:09:24 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Som vás akosi tesne minula, aj výstavu klenotov som minula :p
    zato som počúvala jedného celkom dobrého gitaristu na španielke brnkať.
    Neskôr sa ma mama pýtala, či som bola pozrieť šperky a spľasla rukami, keď zvedela že nie. Tuším mám inšie priority... kedysi by som išla.
    publikované: 14.11.2010 17:20:30 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Čoládková
    šperky sme pozreli, ale ozaj len pozreli, lebo tam sa mi stačí zrakom zasýtiť, pokochať a fertich... horšie by to bolo s botičkami... tam by som neodolala...:-)))
    publikované: 15.11.2010 13:09:22 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014