Mata Hari

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Freddie Mercury a Montsterat Caballé

Auto, hudba a stará páska.

     Začiatkom roka mi odišlo auto, teda nie auto, to sa len tak hovorí, ale elektrika v ňom. A keďže mi už slúžilo dosť, poslala som ho do dôchodku. Lenže som tvor vysoko civilizovaný, bez auta ani krok, tak som navštívila známy autobazár. Našla som, zahovorila som si a druhý deň s ťažkým srdcom ( vždy mám ťažké srdce, keď musím vydávať peniaze...), vyplatila som. Všetko prebehlo ukážkovo, červený diablik jazdí o dušu a križuje bratislavské cestičky. Fajn.

Autíčko má pôvodné rádio s kazetovým prehrávačom, tak som vytiahla škatuľu so starými kazetami z čias mladosti a radosti a postupne počúvam, čo ma kedysi bavilo, až som objavila poklad: divu Montsterat Caballé a Freddieho Mercuryho - duet, ktorý je neprekonateľný. V histórii rockovej hudby nepoznám dvojicu rôznorodých hlasov, ktoré by tak ladili, ako títo dvaja - veľké dievča s veľkým hlasom a šťúply chlapec, bojujúci so smrteľným ochorením, ktorý spieva tak, aby si ho ľudstvo naveky zapamätalo....až prejde okolo vás červené auto, z ktorého sa linie súhra operného a rockového sveta, som to ja a ak máte možnosť, vypočujte si tento album, aby ste aj vy mohli vzdať hold dvom ľuďom, ktorí si teraz svorne spievajú na nebeskom obláčiku....

 


nie sú medzi nami... | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    ďakujem ... práve si to púšťam ... nádhera... vraj ešte aj teraz, vo veku 75 rokov má veľa predstavení... to musí byť obrovský zážitok ju počuť naživo :-)
    publikované: 09.04.2008 13:36:38 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. uzasny duet
    bol...je...a bude...
    publikované: 09.04.2008 16:12:02 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  3. hm
    Áno,krásna skladba.Ale malinká chyba. Tá pani s krásnym hlasom sa píše Monserat, a nie Montsterat.Ale inak s príspevkom súhlasím. Nerobte z nej montstera, prosím
    publikované: 09.04.2008 19:41:26 | autor: maros (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Maros,
    správne a celým menom sa volá Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folc, známejšia je pod menom Montserrat Caballé... :-)
    publikované: 10.04.2008 09:12:21 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014