Mata Hari

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Femme Fatale alebo Robme to ako Francúzky!

pátrala som po priateľoch, ako by mala vyzerať Femme Fatale 21.storočia

Pátrala som po priateľoch, ako asi vyzerá femme fatale 21. storočia a paradoxne sa k nej najviac vyjadrovali dámy. To je super, že nie sme k sebe nevšímavé. Tak po po riadku. To málo mužíčkov, čo sa nebálo vyjsť s kožou na trh, prezradilo, že na kolená by ich dostalo zjavenie dlhovlasé, s hnedými vlnami a výraznými  lícnymi kosťami a v jednom prípade až francúzskymi črtami, a podľa možnosti o kúsok štíhlejšími, než sú oni samotní, čo je logické, chcú byť predsa tí mocnejší...  Vravím, dobre ale čo nechtíky? Také, pestované, plastové a s obrázočkami? Preboha nie, Maťuša, femme fatale má svoje nechty, či už krátke alebo dlhé ale svoje a veru, tu muži  preferujú jednu farbu alebo žiadnu, umelecké dielka ponecháme teda dámam za pokladňou, či za okienkom nejakej inštitúcie, kde sa náš zrak upiera len na jej nechty... A pýtam sa čo blondíky? Blondínky sú fasa, ale nie tie vyžehlené s hrčou nadstavených vlasov, teda, Maťuška, nič neprírodné, vlastne femme fatale nemôže mať ani umelé cecíky, lebo femme fatale je preto osudovou, lebo je absolútne vyrovnaná sama so sebou, váži sa taká aká je, čiže prírodne dokonalá. Viem, o čom bola reč, vytreštila som oči na slečnu v stánku pri Seine, lebo bola fascinujúca: nebola typicky vychudnutá, ale ostatné črty  rodenej Parížanky boli jasné: kučeravé vlasy, biela pokožka, pestovaná, voňavá, červený lak na krátkych nechtíkoch, na očkách čierna linka a čierna riasenka a úzke pery aristokratky dokonale nalíčené červeným rúžom..... bola dokonalá! Slovenka by sa odfarbila na platinovú blod, predĺžila štetiny po pás, sponzor by jej zväčšil kozy, nabotoxoval papuľku a strčil by ju do solárka... a bolo by po femme fatale.... A tak jeden z pýtaných mužov pripomenul medzi hviezdami ako Marlen Dietrich, Angelina Jollie, aj Lenku Filipovú. No, kto z nás by zabudol na tú dávku prirodzeného šarmu!

Vieš kto je vlatne femme fatale? Dal mi otázku kamarát. Vravím: podľa mňa je to tá dáma, ktorá, keď vojde do miestnosti plnej ľudí, spôsobí chvíľkový výpadok zvuku a na moment sa všetky pohľady uprú na ňu. Ale ona nezamieri medzi kvokajúce sliepočky a ak, tak len na krajíčok, aby sa nevravelo, že je namyslená, ale v podstate trošku je, lebo so slepačincom, ktorý kváka o výhodných kúpach manoliek na internete ona nemá o čom....lebo sliepočky, mávajúce gélovkami a šibrinkujúce nimi ako mečmi, pohadzujúce čerstvo nadstavenými vlasmi a ešte uboľkané po plastike poprsia s ňou pakticky tiež nemajú o čom. Tak je femme fatale tak trošku samotárska, ale vždy sa nájde v spoločnosti gentleman, ktorý sa nezľakne a bude robiť femme fatale chvíľu spoločnosť, aj keď vie, že len chvíľu a že je malá pravdepodobnosť, že by z toho bolo niečo viac.

 Parížanky sú tak výrazne odlišné, že to už ani viac nejde.  Za živý svet Parížanka nedá zarobiť výrobcom žehličiek vlasov, nebude strácať čas povaľovaním sa na slnku a chytaním bronzu, podozrievam ich, že ten radšej venujú mazaním svojich drobných telíčok tými najvoňavejšími krémikmi na trhu, že plastickí chirurgovia to u nich nemajú vyhraté, pretože sú na svoje drobné hrudníčky  hrdé  a vedia ich nosiť, práve tak ako svoje prírodné nebotoxové pery, na ktorých nešetria červeným rúžom a majsterky gélových nechtov a nechtového dizajnu /aký vzletný názov/ tam neprerazia. Parížanka si na nôžky obuje pohodlnú obuv a prvýkrát, prisahám, sme s malou Zuzou stáli s otvorenými ústami dokorán, keď sme naživo zočili éterickú bytosť šik oblečenú s ponožkami v sandálkoch a sedelo jej to!!! Ja, keby, že si navlečiem ponožky do sandálok, tak vyzerám určite ako idiot, ale ona bola božská! Robme to ako Francúzky, nestrácajme hodiny a peniaze na zbytočnostiach, ale venujme sa tomu, čo je skutočne dôležité. Ale predsa, len sme v niečom lepšie. Sme mamky, čo je tam dosť málo preferovaný spôsob života, zvyčajne sa vlečú s jediným dieťatkom ako s módnym doplnkom. A napriek éterickému nežnému zjavu sú Parížanky tie najjfeministickejšie bytosti planéty, bez akejkoľvek pokory.

Z celého pátrania po Femme Fatale 21.storočia mi vyšlo, že ideál sa od minulých rokov nezmenil a nezmenili ho ani plastickí chirurgovia, či výrobcovia parochní. jediná zmena a to pozitívna /ako veľmi milujem túto dobu!/, je to, že súčasná femme fatale je aj matka! Dnes sa ani hviezdy neschovávajú pred svetom s bruškami, naopak, dali najavo krásu materstva, ktoré už nepredstavuje žiadnu hrozbu pri kariére. Takže, milé dámy, zahoďte komplexy, nemrhajte peniaze na nezmyselné vylepšovania svojich kriviek, ale bez predsudkov zvýraznite to, čo je prirodzené a krásne!

 Na záver vždy niečo prajem, ale teraz je toho toľko, že čím začať: Tak, nech si muži nájdu svoju osudovú dámu a nepretvárajú  ju na bezduchú hmotu a pre dámy - za ušetrené peniažky za plastických chirurgov, umelé vlasy a gélaky si odskočte do Paríža!

...s láskou Mata Hari.....


TLAKY | stály odkaz

Komentáre

  1. no a moja falálna femalka?
    Ak skromne môžem. Prirodzená, viac neurodzená, bez farbív umelých, len tak ako ju príroda vymodelovala. Však ak by mala aj nejaké nezrovnalosti, aj tie sú krásne ak duša krásna je. Pre ilustráciu, čosi také ako Peťka Polnišová, kľudne môže byť menej váživá a viac ženskorysejšia. Zbehnem asi do papierníctva, kúpim si plastelínu a nejakú takú si vymodelujem ... ak sa mi v dohľadnej dobe nejaká taká mi kol krku nezavesí :)))
    publikované: 05.09.2011 12:02:23 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  2. jooooj končne to niekto povedal nahlas :)
    Slovenky sú krásne ženy, len prečo si niektoré myslia že existuje presne vymodelovaný obraz dokonalosti......a snažia sa ho kopírovať.....potom je to skôr smiešne.......Femme Fatale je v prvom rade spokojná sama so sebou
    Krása vyžaruje z vnútra......keď je žena spokojná a šťastná.....je krásna.
    publikované: 05.09.2011 14:21:05 | autor: danulaSK (e-mail, web, autorizovaný)
  3. a to len tak bez opýtania...
    ...o mne píšeš? :))))
    publikované: 05.09.2011 15:13:50 | autor: smoulka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Belinko
    málo máš ženských na krku? no, ako myslíš, tak si poves FF, som zvedavá, ako to utiahneš... hijooooo!
    publikované: 05.09.2011 17:35:52 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Danula
    veď je to dávno známe, že super baby máme!
    publikované: 05.09.2011 17:37:05 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Šmoulinka
    tak nejako mi nikto nedal typ, že modrá, ale ako vravíš, aj modrá je dobrá!... p.s. - ešte si neskončila v zmrzline?
    publikované: 05.09.2011 17:38:06 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ej ale si to pekne
    je to tak ako vravíš, Matahari, femme fatale je každá ale vždy pre iného.. :-)) a tak sa niektorí snažia byť pre všetkých a tu je tá zrada, nejde to...:-)) dobrý článok, krásna deva na tej poslednej akoby Ti z očka vypadla :-))
    publikované: 05.09.2011 18:17:36 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. tá posledná foto
    to je tá eF eF ?
    tej sa nevyrovnám..
    áááále nech!
    snažím sa
    -by nebol zo mňa mech..
    -vlasy sivé
    -nohy krivé
    -zuuuba ani jedného.. :-)
    ale žijem rada
    hoc dááávno je-čo bola som mladá..
    som svoja..hoc ráno sa ma všetci boja..nezaujíma ma zrkadlo..
    ja som eF eF..terazky ma to napadlo..
    :-))
    publikované: 05.09.2011 20:14:42 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. MH,
    keď som toto čítala,veľmi ma to zaujalo, napadla ma jedna žena. Samozrejme Francúzska a svetoznáma, ktoré svojim správaním posielala ľudí do kolien - jedných pohoršovala a druhý ju zbožňovali. Francois Saganová. Len byť dobrou matkou nemala odvahu. Nedokázala /nechcela/ sa so svojím synom zblížiť.
    ==Dnes sa ani hviezdy neschovávajú pred svetom s bruškami, naopak, dali najavo krásu materstva, ktoré už nepredstavuje žiadnu hrozbu pri kariére==no niektoré, keď im začína hasnúť sviečka popularity, to materstvo okato pretŕčajú.
    publikované: 05.09.2011 20:34:16 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. :)
    publikované: 05.09.2011 21:57:13 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Zarenka
    veď ty vieš, kto je mojou FF....heh
    publikované: 06.09.2011 12:09:14 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Radostička
    a veď nehádž flintu do žita, ani teta Vivienne Wwstwoodová to nerobí, i kráľovnej prdel ukáž a heslo má: Ked vstúpim do miestnosti ja, muži sa nemajú čo na iné pozerať!... a je to teda pani v rokoch, tak!.. a tá na poslednom obrázku, juj, keby vedela, že som ho sme zavesila, možno by mi osudovú zahrala...:D - malá Zuza....
    publikované: 06.09.2011 12:12:11 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Vasilka
    tak by som povedala, že tie, ktoré čakajú prakticky svoje vnúčatá a pretŕčajú sa, nemajú s FF nič spoločné...:-)))
    publikované: 06.09.2011 12:13:23 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  14. milá Mataharinka,
    super článok. Ak si odmyslím farbenie vlasov som takmer ideál tvojej parížanky, len sa odlišujem svojim materstvom. milujem svoje deti.
    publikované: 06.09.2011 17:55:19 | autor: yola (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Yolka
    ty si moja FF dávno!...:-)
    publikované: 06.09.2011 18:18:57 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  16. mataharka
    taký opis, toľko krásy v jednom tele... ale najkrajšia je prirodzená krása. Asi nikdy nepochopím ženy, ktoré sa dajú "zohaviť", len aby sa opičili...
    takže... chlapi otvorte oči a ženy buďte(me) samé sebou..:)))

    publikované: 06.09.2011 20:40:45 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  17. spravne mh,
    aj mne konvenuje spojenie fff (franc.ff) :-) zaujalo ma spojenie ff+materstva. ta iluzia ff spojena s bezdetnostou,alebo domnelou bezdetnostou mala nieco do seba,ale to uzkostlive,priam hystericke ukryvanie potomkov kvoli tomuto statusu,mu v reale asi moc nepridalo.rovnako ako to sucasne predvadzanie brusiek a deticiek sa mi nespaja s ff.ako pisete,prirodzenost,to je ono:-))
    publikované: 07.09.2011 11:06:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Vikinka
    neboj, chlapi majú oči dobre otvorené, ba priam okále jak tenisáky, lenže majú otvorené aj hormóny a tie ich prevalcujú...ujúúúúúúú
    publikované: 08.09.2011 12:53:39 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Boníčku
    šak to , že od prirodzenia a fertich...ale Ff môže byť aj Slovenská, len stále neviem nájsť tú správnu našu celebritu, ktorej by som FF prisúdila... asi málo rozmýšľam...
    publikované: 08.09.2011 12:55:35 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. mh,
    jasne,moze byt hocijaka,aj mongolska,ale ja tiez neviem...skusala som si nejake vizualizovat a to by si sa divila,kto mi napadol,sama som sa divila,tak to hadam,ani nezverejnim:-)
    publikované: 08.09.2011 13:02:31 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  21. bonnie, našla som!!!!!!!
    publikované: 09.09.2011 19:44:07 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  22. mh,
    neda sa nic namietat:-) (navyse je krajsia jak ta moja:-) )
    publikované: 09.09.2011 20:01:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Femme fatale
    Mat po boku zenu prirodzenej krasy,vzdelanu,dobre nahodenu,cervenovlasku,velmi dobrej postavicky,este neznamena ze s takou budes stastny a budes mat pocit istoty.ano,bude ta reprezentovat,ty to potrebujes,lebo tvoji kamoskovia a susedia maju zenu,ci frajerku ineho vzhladu.su dve moznosti preco ONA je s tebou:1) osud vas spojil,trva to roky co sa poznate,mate sa velmi radi,dbate o seba a o svoj osud a myslite to vazne,ste milenci ako nikto vokol vas! a vas vztah je exemplarny,2)alebo je to iba divadlo a po kratkom case budete iba predstierat krasny vztah na verejnosti a doma femme fatale,zacne byt fatalne neprijemna zena(femme) a tu bude zaciatok konca verit vo f.f.,lebo charakter jedinca sa meni vekom,okolim,osobnymi-zdravotnymi problemamy,financnymi moznostami,rodinou a tarchou vyvoja slov.spolocnosti.Francuzska f.f.nie je cholericka,ma socialne istoty svojej spol.a aristokraticky povod povetsinou,su to zeny povabne nie len vzhladovo,ale aj myslou a bestialne inteligentne stvorenia.
    publikované: 15.12.2011 02:15:19 | autor: Stefan (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Stefan
    teda ty si sa rozšoupl!.....:-)))... držím ti palce, nech si nájdeš svoju FF..:-)
    publikované: 15.12.2011 11:10:12 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014